Finbesök och finbesök

Hade tänkt förära min älskade Elin med ett besök, eftersom min guddotter har ettårskalas. Tänk att ett helt år har gått, sedan jag kände Johannas sista sparkar i den stora magen. Grattis, älskade skitunge (hon är förövrigt en av tre ungar jag faktiskt tycker är supersöt)! 

Sedan ringer min kära far, och berättar att han är på väg in mot Linköping. Så jag senarelägger ankomsten hos Elin och ska fika med el Papi och el Systero. Händelserik dag. Och inte nog med det, eftersom jag fick lite extra tid över medans jag väntar på Papi så får Caspers sig en rejäl skönhetsdag. Först tränar vi lite, sedan ska det klippas klor, badas och rensas öron. Casper är inte glad över den här dagens vändning, jag är mer glad.
Vad gör ni i helgen?Hör upp!

Är du man och under 25 år?
Har du hund?
Har du lust att svara på en liten, liten enkät?

Det är till en rapport jag ska skriva i skolan. Det är i kursen Svenska C och min rapport ska handla om ungdomar med hund, deras läsvanor och vad för hundlitteratur de läser. Även om du -inte- läser är du mer än välkommen att svara.

Så, all medverkan taget tacksamt emot. :)

Uppe med tuppen

Vi har gått upp tidigt idag. Vi är supertrötta. Alla hundar (Tessla har kommit tillbaka, mitt hjärtas gull!) ligger i skrivande stund och snarkar. Mest snarkar Casper, och jag önskar att jag kunde åla slalom mellan hundarna och snarka lite jag med, men jag ska skriva en reklamanalys. 

Hur skriver man en reklamanalys?, frågade jag Casper. Hans svar sade mer än tusen ord. Han tittade på mig, frustade och stoppade ner sitt huvud mellan min svank och ryggstödet på soffan. Har dragit ner alla persienner och tänt ljus. Tänker att det inte finns en chans i helvetet att jag lägger mig ner med tända ljus. 

Så, mina vänner. Hur skriver man en reklamanalys? Ska ni också frusta och stoppa huvudet under närmsta material tillgängligt? Det hade jag gjort, så länge jag inte hade jobbat som slaktare, latrintömmare eller labassistent. 

God morgon!

Sömnlös i Seattle..

..skulle jag ha skrivit om jag bodde i Seattle. Nu bor ju jag i Linköping, och det känns inte lika bekant med "Sömnlös i Linköping, snart i ett dvd-ställ nära dig".

Jag har börjat med att aktivera Casper lite hårdare, på ett sorts schema. Under vilodagarna, som infaller var tredje dag, gör vi ingenting. Bara koppelpromenader, han får lite godis om han "gör rätt för sig" och så vidare. Ingen aktiv träning, ingen lek, bara vara. Men dagarna mellan ska vi leka, gå med klävjeväskan, dra vikter (när jag får tummen ur och köper en sele, förhoppningsvis i början av feb), klickertränar och har roligt helt enkelt.

Idag har Casper sovit rätt och slätt hela dagen. Sovit som en stock, knappt rört på sig. Motvilligt följt med ut på promenader (dock försökt leka på fältet och sådär) och bara varit. Dödsskönt. Jag har fått hur mycket tid över till annat som helst. Det här är nog ett vinnande koncept, tror jag.

Hur gör ni i vardagen?

Försöka går ju.

Jag hade tänkt att jag skulle lära Casper "stilla". Det går sådär. Jag tänker att jag väntar ut honom, och när han faktiskt är helt stilla så klickar jag. Jag har tänkt att träna detta lite extra just vid fodergivan. Det går som sagt sådär. Casper sätter sig ner och börjar slicka sig om munnen, eftersom vi brukar göra "får jag en puss" innan vi säger varsågod. 

Sedan tar han ett varv i köket. Snurrar runt. För det gör vi också ibland innan vi säger varsågod. Sen sätter han sig ner och då tänker jag "Aha! Nu jäklar ska jag kunna klicka". Vet ni vad hundf*n gör? Börjar vinka. Så sitter han där och kastar höger framben upp och ner, upp och ner helt hysteriskt. Till slut så börjar han vinka med båda, ställer sig upp på bakbenen och tar ett par steg runt om samtidigt som han vinkar med båda tassar.

Sedan sätter han sig ner. Jag tänker givetvis att jag skall klicka skiten ur hans nästa "jag är still". Innan min tanke ens är klar, tror ni inte att han börjar nicka(något vi också klickat på ett par gånger)? Han sitter och nickar som en tok, jag undrar om han inte får lite hjärnskakning, han ser så där hjärnskadad ut. Till slut har jag en hund som snurrar runt på bakbenen, medans han vinkar frenetiskt och nickar så hårt på huvudet att han biter sig i tungan för att han slickar sig om munnen samtidigt.

Vem var det som sade något om klickerkloka hundar? Jag tycker han beter sig ganska dumt åt.Lata dagar

Jag har (vi har) haft lata dagar här hemma, där inte många knop har blivit gjorda. I tecknena av att städa tänker jag att vi ska städa upp i Caspers hjärna också. Ge mig något kul att lära honom!
Har lite idétorka vad gäller klickern. Vi använder ju klickern i vardagen också, men det är så roligt att se honom jobba med mig, för han verkligen älskar när jag plockar fram den lilla gröna plastbiten. Bara han hör skramlet så rusar han upp och emot mig. Så, vad tycker ni att jag ska lära Casper?

Casper har enorma förmågor, och jag känner att jag inte riktigt pushar honom så hårt som jag skulle kunna göra. Han har lätt för de flesta rörelser, så om det skulle vara något mer avancerat så gör det ingenting.

Tipsa mig med erat roligaste/nyttigaste/fränaste trick!

Är det inte alla som får bära ut sin hund?

Nu sitter jag här och planerar för att gå ut med Casper. När man ska gå ut så här tidigt så måste man planera noga, välja rätt redskap för ändamålet och ha mycket peppande i kroppen. Ni förstår, Casper går gärna inte ut innan lunch. Klockan 10 kan gå bra, men då bara om vi var ute tidigt kvällen innan. 

Så här brukar det se ut. 

Ropar på Casper i hallen 6 gånger.
Bär ut Casper från sovrummet och ställer honom i hallen.
Klär på Casper och föser ut honom i trappen.
Ropar på Casper 4 gånger i trappen,
går upp, lyfter fram min sittande hund till trappavsatsen och knuffar lite.
Casper är i rörelse, jag står nere i porten och väntar medans jag sakta, sakta ser ett öra hopphoppa ned tills jag ser hela hunden.

Plockar på Casper koppel och får åtskilliga gånger under promenaden säga "Nu får du fan ge dig, kom igen nu!", tills man kommer till husknuten där halva varvet är gått. Då får man stanna hela tiden och säga "Hit, kom!" eftersom han försöker slita av ens arm. När man väl kommer in och Casper blivit avklädd i porten så SPRRRRINGER han allt vad han har och väntar utanför dörren. När man öppnar dörren är det en mycket nöjd Casper som tar ett varv i lägenheten och avslutar det i sängen. 

Sen ser man inte honom försen lunch.


Casper orkade inte ta sig hela vägen till soffan.

Vi har en sjukling med extra allt

I morse började Casper att kräkas. Jag hade slocknat på soffan och vaknade till runt 08:30 av att han stökade runt. Jag ropade bara på honom och han kom och lade sig. När vi sedan klev upp förstod jag att det han stökade runt med var sitt kräks. Stackarn kräktes och jag bara sov. 


(Herregud, någon ring myndigheten!)


Nu har han kräkts igen, men jag antar att det inte är någon fara på taket eftersom han leker med katten och är inte alls förändrad på något sätt. Eller?


Den här dagen skulle ju bli en fys-dag. Istället blir det en vilodag. Varför blir saker aldrig som man planerat? Jag kokar ris till Prutten nu, så får vi väl köra ett klicker-pass istället.


Vad gör ni på era oplanerade vilodagar?Är våren kommen?

Det är oerhört vackert väder. Solen lyser starkt, det är svaga vindar och frisk luft. Idealdag för att gå ut i skogen med glada hundar, idealdagen för att träna utomhus, idealdagen för att bara ta en lång promenad genom stadskärnan.

Så, vad ska jag göra då? Jo, jag ska stanna inne och påbörja mina skolarbeten. Ibland spottar livet och vädret en i ansiktet.

En inte så bildskön eller nöjd hund.

Casper har en förmåga att varken vara bildskön eller se nöjd ut på bild.

Framsteg och succé

Det har spöregnat mest hela dagen idag. Det var ett äventyr att få ut Prutten innan jag åkte till skolan. När vi kom ut från gården tryckte han sig emot mitt ben och gjorde sig så liten som möjligt. Han nästan kröp in under min långa jacka. Och folk undrar varför jag inte är utomhus och tränar och lattjar i alla väder? Jo, jag tackar jag. Alla är välkomna att prova med Prutten under spöregn. Vid spöregn och/eller hårdare vind finns det knappt en gnutta motivation hos honom.


Men det var en succé idag. Vi gick nämligen hela kissvarvet utan att han stretade emot eller betedde sig. Kanske har han börjat accepterat regnet.

Casper har gömt sig under en buske, när skyarna öppnade sig i somras.

Saker jag funderar mycket på.

Ibland så fastnar jag på saker, när jag säger fastnar så menar jag verkligen fastnar. Jag funderar, analyserar, blir emotionell av olika slag och vill hitta en lösning på det jag upplever som ett problem. Just nu pågår det fullskaliga krig i den gråa klumpen som visst gör vem man är. Hjärnan alltså.

* Utseendehetsen
Jag var på stan en sväng med min bästa väns son. Han är femton år, och tack och lov har han mycket sunda tankar om kropp och utseende. Men jag blir så illa berörd när vi går genom H&M och går förbi två flickor någonstans i åldern 11-15, när de talar om hur stora bröst de måste ha. Konversationen som följde medans vi står och och väljer ut vad jag ska ha är bedrövlig, de resonerar som så att om deras nästa kille är tjock gör det inte så mycket om de har små bröst, men om deras kille är vältränad bör de genast äta en karta p-piller för att det ska få brösten att växa. Det sorgliga i det hela är att ingen av flickorna verkade vara singel (heter det så när man är typ elva?) men de måste ändå "göra mig sexig" för nästa pojkvän. 

Om storleken på brösten (och formen samt hudfärgspigment) har så stor relevans när man ska bli kär redan när man knappt hunnit tröttna på mensen undrar jag hur det kommer se ut senare. Och min största tanke går till flickorna om några år, när de antagligen är så nedbrutna av hetsen att självmordstankarna och mindrevärdskomplexen äter upp dem inifrån. 

* Feminism och genus
När man är feminist kan man inte vara en snäll, rättvis och glädjande sådan. En feminist måste dessutom rata att raka någonting på kroppen, får inte duscha och bör vara gift med någon som är ful (vem det nu är som bestämmer vem som faktiskt är ful och inte). Nej, gift får man inte vara för det är kvinnokränkande, men man ska vara ihop med någon som är ful - men helst en annan tjej. Alla vet ju att feminister är håriga, feta och hatar alla män. Alla!

Folk verkar ha väldigt svårt att förstå att feminism fungerar även åt andra hållet - att inte heller göra mannen till ett objekt, eller ett djur. Att det ska vara jämställt, att alla människor oavsett kön är lika mycket värda och har samma icke-befintliga objektstatus. Jag blir lika förbannad när Jack & Jones säljer herrkläder med en avklädd kvinna som spelar världens våp, som när Izabellaaah 19 år påstår att alla hennes killkompisar är sexgalna, okontrollerade grottmän. Det är dessa normer och mallar som förstör och försämrar både för kvinnan och mannen, men tyvärr drar kvinnan ändå det kortaste strået. Kvinna, stå upp för dig själv och sluta vara ett våp. Du man, sluta finna dig i att bli nedvärderad till ett okontrollerbart kåtdjur som våldtar om du inte får dig nå't hemma! 

* Facebook
F*n vad trött jag är på jobbiga statusuppdateringar. Nej, alla dina 4366 "vänner" vill inte veta hur din nyföddas avföring var i förmiddags och efter lunch. Nej, vi allihopa struntar fullständigt i att du älskar din pojkvän mest av allt i hela världen <3<3<3<3<3<3, då du för två veckor sedan grät över hur elak han är emot dig hela tiden. 

Och för f*n, sluta vara så själsligt smärtsammade. Sluta lägga upp en kass citering ur en lika kass låt och låtsas om som om det var du som kom på det briljanta. Det gör mig bitter. Och! Har du mig i din vänlista får du fasiken hälsa på stan också. 
(Nu är det väl ingen i min vänlista som sett mig och inte hälsat, tror jag, meen.. Ni vet vad jag menar)
I natt är jag måhända lite bitter och tycker inte alls om Facebook. 

Så. Vad funderar ni mycket på?

Hundår!

Tänkte slänga ut en liten fråga här.. Ni som läser här inne men aldrig kommenterar, ni har ett ypperligt tillfälle att göra det nu!

Vad har ni för planer för året med er/a hundar?

Jag ska börja med dw/wp, gosa ner mig i valpöron, röntga hela hunden, börja gå lite agility och spåra. Det ska bli ett mycket spännande år för våran del. Har ni några tips på något som jag borde titta närmare på? Jag är kusligt oinsatt i hundsporter.

Casper är en bastard på 2 år, 20kg och med stor motivation. :)

Hundvädret fortsätter.

Det är fortfarande blött och grått. Det har börjat blåsa till på köpet. Stark vind är något som Prutten inte alls trivs med, men han följer i alla fall med ut så länge det inte regnar.
Idag upptäckte jag något nytt med Prutten. Han ligger och sneglar på mig med bara ett öga. Jag har inte kommit på vad det är han vill när han ser så lurig ut, men det kommer nog med tiden. Brukar era hundar ha något liknande för sig?

Hittade en morot som Casper hade gömt. Jag vet inte när han gömt den, men det måste varit längesedan, eftersom den är skrynklig, svart och ser ut som en gammal och slö bajskorv. Också en av Caspers fantastiska företeelser. Att gömma saker som blir äckliga.

Härligt!

En blöt och oinspirerande dag.

Idag är det blött och lite grått ute. Prutten ville inte riktigt gå med på att ta en lång och uppfriskande promenad. Han ställde sig och lyfte på benet emot en grästuva och tittade mycket surt på mig under tiden. Det visade sig att det var vattenfyllt under löven han stod på, så hans små tassar blev våta. Och det går inte för sig om man heter Prutten, mest för att vatten är sådant där livsfarligt och obehagligt så länge man har koppel på sig.


Idag har jag tappat all inspiration till både hushållet, hundträning och skojiga aktiviteter. Det är så blött och grått ute. Vad gör ni sådana här dagar?


Vi ska nog bara vara. Kanske att vi tar oss ut i skogen och surar på en sten en stund.2011 is gone, time for 2012

Då var 2011 avklarat och nedlagt i lådan märkt "förflutet". Vi får hoppas att 2012 blir ett bättre år än 2011, för i år vill vi inte vara med om dödsfall, tråkiga hälsobesked eller andra förluster. Det gäller både våra fyrbenta vänner och de med lite mindre antal ben.

Jag har ett gäng nyårslöften, och här kommer de;

* Äta bättre! Sluta upp med en enda stor middag att möla i sig, och faktiskt äta frukost, middag och kvällsmat. 
* Motionera bättre! Det gäller både mig själv och hund. Det är hög tid att vi tar hand om våra kroppar.
* Sluta röka.
Det här året ska det bli av, och det ska bli mitt sista år. Det känns skrämmande att både bli hälsosammare och rökfri. Jag får tänka på att jag inte ger upp något, jag snarare vinner på den här dealen. Så nu kör vi!

Har ni några nyårslöften?

Casper har struntat i smällare. Dock inte ...

2012-01-01_00_49 (MMS)

Casper har struntat i smällare. Dock inte ljuset. Men läget ligger lugnt för i år.


RSS 2.0