"Nä? Vadå? HELA natten menar du?"

Det är konstigt ändå, att man kan sakna sin hund så mycket. Här i helgen hade jag en av mina bästa vänner som hundvakt. Hon har två shitbulls, två goa killar som smälter hjärtan. Vi har haft (läs: jag har haft) lite problem med att Casper gärna hetsar upp sig på hennes ena hane, Turbo. Under en liten period var han som besatt, jag minns en gång väldigt starkt, där vi släppte hundarna och Turbo ägnade ingen uppmärksamhet alls emot Casper. Till slut fick han tokspelet och skrek och sprattlade och hade sig när han inte fick pocka på Turbos uppmärksamhet. Det gick över, utan att vi egentligen gjorde någonting. 

Så när hon skulle vara hundvakt för att jag skulle ut och festa så säger hon "det är ju bara att du hämtar honom så fort du vaknat till liv" och jag kunde inte tänka annat än att hon kunde ju inte mena allvar att Casper skulle sova över. Vem skulle jag sova med då? Vem skulle jag gå på nattkiss med? Vem skulle jag säga god morgon till? Vem skulle Fläsk försöka sno frukost av? Menade hon verkligen att jag inte skulle få hämta honom på natten och ta med honom hem?

Det är konstigt, minsann. Jag har mycket svårt att vara utan min bästa vän, livet känns rätt och slätt ganska tråkigt och tomt när han inte går vid min sida. Jag vill gärna tro att han känner exakt det samma, men jag kan ju inte förneka att han nog behöver vila upp sig ibland.. ;)

Nu blir jag kanske stenad...

..men är det någon mer än jag som har märkt att människor som helt enkelt vägrar ta in vad blandrasaveln gör också har mycket dåliga kunskaper i det skriftliga språket?
Det tåls att undersökas lite, tycker jag minsann.

Föreläsning

Har varit på föreläsning hela dagen, och jag känner nu mera att det var en dålig idé att gå och lägga sig klockan  halv fyra för att kliva upp tio i sju. Nu är jag riktigt, riktigt trött och har en massa att tänka på.
En bra föreläsning som skickade hem mig med en hel del tankeställare. Återkommer i ämnet.
Nu, god natt!

Bra eller blä? Okej eller oacceptabelt? Hurra eller herrejösses?

Jag är ute och tar ett snabbt bloss med min "syster". Eftersom det är -15 grader och vi fryser våra stackars lemmar av oss tar ett bloss ungefär två minuter. Hundarna sitter innanför balkongdörren och undrar om de inte får följa med ut. Ungefär här, precis när vi fryser ihjäl så kommer min lite galna granne och börjar skrika på balkongen, det ena efter det andra härjas det om. Och det är ok - det började trots allt med att vi var ute och rökte och man bör ha hänsyn till sina grannar.

Hundarna då? Givetvis reagerar de på insidan, de tror ju att någon kommer in genom dörren snart! Både två och fyra skall läggs av, var på min granne blir så förbannad att han skriker att hundarna ska tyst - annars jävlar. Tre minuter senare står han och sparkar på min ytterdörr, och blir förbannad IGEN för att hundarna skäller.
Min personliga åsikt är att det är helt ok och naturligt för hundarna att säga till att någon är på väg in. För det är ju vad dem tror, och de skällde inte som galningar. Vardagsskall eller vad man ska säga. Vad tycker ni?

Är det bu eller bä att hundarna, i en sådan här situation, börjar skälla på dörren?

Normala hundar.

Hos Mia på Bull and Terrier Action hittade jag en liten text om normala hundar, skriven av Pirre på Hundia Hundskola. I inlägget (se länken straxt ovanför) står det om en massa saker som normala hundar gör. Jag kan lägga till några.

Normala hundar välter vattenskålen - för att det är kul.
Normala hundar gråter ibland hödljutt när det är dags för bad - för akustikens skull.
Normala hundar dregglar på dina fötter, så du halkar när du ställer dig upp - för att dem är trötta.
Normala hundar sliter gärna sönder kopplet med sina små sylvassa valptänder - för att det smakar gott.
Normala hundar rullar sig gärna i en suspekt pöl - för att det luktar gott.
Normala hundar sjunger (om än inte vackert) när de visar uppskattning - för att de blir glada.
Normala hundar tycker den stora grannen ska hålla sig borta från hallen - för att de hjälper till att hålla banditerna borta från slottet.
Normala hundar äter upp kattgräset - för det finns inget gräs på vintern.
Normala hundar tvättar katten - katten luktar illa.
Normala hundar slickar sig skrevet och pussas sen - du luktar ändå värre än deras skrev.
Normala hundar "behöver" sova i mitten av sängen och ta upp 98cm - för det kan finnas spöken under sängen.

Min hund är en av världens mest normala, I'm just sayin'. 


OBS! Detta är skrivet med ironi.

Äta bör man annars dör man.

Hur utfodrar ni era hundar, med vad och varför?
Casper får mat en eller två gånger per dag. De dagar han bara får mat en gång är när jag glömt tina mat, och alla andra dagar får han två gånger. Casper får alltid mat efter motionering, jag tycker att hungriga vargar jagar bäst och därför får Casper gå "hungrig" tills vi har arbetat lite. Vilodagar får han direkt på morgonen och på eftermiddagen.

Casper äter Vom og Hundemat pga att det inte är något spannmål i det fodret. Jag ska börja mixa ner grönsaker och så åt honom. Det är viktigt med berikning och jag tror han börjar bli lite halvtrött på att äta samma grej om och om igen. Även om han smäller i sig, så börjar det synas att det går på rutin. Casper behöver också smörja tarmen lite, med VoH så blir han så himla hård och torr i magen. Och det behöver vi ju genast ändra på!
On top of it all så får Casper laxolja i maten, dels för hans allergier men också för att jag tror det hjälper att smörja tarmen lite. Hur gör ni, och varför?


RSS 2.0