En liten, intressant notis.

I sista numret från 2010 av Hundliv fanns en mycket intressant notis. På sida sex kan man läsa att hundens anknytning till sin ägare beror på dess personlighet. Ägarens personlighet alltså. En studie som IEMT* finansierade tillsammans med Mars Petcare har visat att ju mer ägaren anser att "hunden är ett socialt stöd och en förstående kompanjon" ju mer närmar sig hunden ägaren på eget initativ. 

För att fullt ut förstå relationen mellan människa och hund måste man se till hundens beteende och behov likväl som människans. Studien har visat att kontakten mellan ägare och hund är en dubbelriktad gata, ju mer anknytning du har till hunden ju mer knyter hunden an till dig. Helt plötsligt känns det ännu mindre konstigt att hunden tyr sig mer till en person i familjen än övriga. Den person som har störst förståelse och stöd i hunden förstår och stödjer hunden. 

Så, vem knyter din hund an till?

*Interdisziplinäre Forschung den Mensch-Tier-Beziehung
Källa: Hundliv Nr. 5/10 Nov-10/Jan-11 (Källa i skrift: Manimalis)

Reflektioner;
Postat av: Anna

Min hund är precis som vår 2åring, lyssnar mer på mig men om hon har gjort bort sig så är det Husse hon går till och fjäskar in sig hos :P likaså när vi äter, mig går hon inte i närheten av men är hos killarna o försöker stjäla deras mat. Jag tror inte det är för att hon knytit an mer till dem för när det kommer till mys och kärlek är det mig hon ska försöka krypa så långt upp i tarmen som hon bara kan haha

2011-09-19 @ 12:44:42
Hemsida/blogg: http://pumsemumsan.blogspot.com

Skriv din tanke här:

Namn:
Är du är ofta?

E-postadress: (detta är obligatoriskt)

URL/Blogg/Hemsida:

Reflektion:

Trackback
RSS 2.0