De 5 främsta tecknena på att du hänger med en hundnörd som råkar ha en "busig hund".

Tidigare idag läste jag en text om tecken som säger att du är tillsammans med en hästtjej. Själv kan jag ju lista de 5 främsta tecknena på att man hänger med en hundnörd som ägs av en busig hund. Ni får gärna fylla på med tecken, för ibland är det så tydligt att det inte kan missas. 

Tecken nummer 1:
Vi är lite som föräldrar, fast till relativt små varelser som har fyra ben. Nyblivna föräldrar frågar sig själva "Hm, är det där avföring?" medans hundnördar frågar sig själva "Hm, vad är det där i avföringen?". Vi står inte med påsen i handen och undersöker våra jyckars avföring för att vi njuter av det, utan för att vi undrar om det där kan vara resterna av den förpackade matlådan man inte lyckats finna (eller skon, för all del).

Tecken nummer 2:
Vi slänger oss med uttryck som "tömma plånboken" eller "bränna pengar" och ändå ser du oss aldrig uppklädda, skitfulla och smått bortgjorda en söndagsförmiddag på facebook. Det beror på att "bränna pengar" eller "tömma plånboken" mer eller mindre alltid betyder "åka till veterinären med en leksaksmätt hund" eller "köpa en ny jacka till hundkompisens kompis efter att hunden vält kompisen sju gånger så kompisen hamnade i en taggbuske och rev upp jackan" eftersom den "busiga" jycken blir för ivrig och bestämmer sig att det är amatörmässigt att bara tugga på leksakerna och så är det ju faktiskt jättehärligt med nya människor och de måste man leka med. Då spelar det ingen roll om man väger 10 kg eller 80 kg. 

Tecken nummer 3:
Du hör av dig till hundnörden och denne säger att den fikar med *insätt valfritt namn* och ni bestämmer er för att ses. Av någon anledning har hundnörden bara med sig en hund och inget sällskap. En hund som råkar heta samma sak som personen hundnörden fikade med. 

Tecken nummer 4:
När du kliver innanför hundnördens tröskel tänker du först "Men herregud, kan människan inte ens plocka undan lite när de får besök?" men efter ett par besök inser du att koppel, halsband, hundleksaker, klosaxar, tygstycken som visst ska sitta på hunden, matskålar och hundbäddar kan räknas som inredning. 

Tecken nummer 5:
Du tycker denna hundnörd är så oerhört atletisk, sportig och hurtig. Varje gång ni talas vid så antingen ska, är på eller har hundnörden tagit en promenad eller är och tränar.
Det finns också tecken som säger att någon du känner är på väg nedåt i spiralen av hundnörderi. Vanligtvis börjar det med en hund, och åtföljs av en liten besatthet av nödvändiga tillbehör till sagda hund. Det är när din bekanta ringer och frågar om du ska följa med på jackrean och ni hamnar på Arken Zoo som du kan börja se dig om efter lite mer avancerade tecken. När de mer avancerade tecknena infunnit sig är det tyvärr obotligt, och du får nog leva med att din bekanta har drabbats ganska hårt.
En skakig bild på den här hundnördens främsta sjukdomssymptom.

Reflektioner;

Skriv din tanke här:

Namn:
Är du är ofta?

E-postadress: (detta är obligatoriskt)

URL/Blogg/Hemsida:

Reflektion:

Trackback
RSS 2.0