Är du osäker på om du är en hundnörd? Jag ger dig lite klarhet i saken.

Jag har efter lite fundering insett att alla kanske inte förstår att de är hundnördar. Precis som att en del rökare inte förstår att cigarettrök faktiskt irriterar och luktar skit. (När till och med en fellow rökare påstår det så är det sant, så det så!) Jag ska hjälpa er osäkra själar till lite klarhet. Om du eller någon du känner passar in på något av följande tecken så passar du eller någon du känner med stor säkerhet in på andra tecken också. 

Tecken nummer 1:

Tanken "Vad ska jag äta idag?" åtföljs ofta av "Jag ska äta chili con carne, vad gott!" och sedan "...och hunden ska få 357,5 gram Vom og Hundemat".

Tecken nummer 2:
När du kommer hem så ropar du "Älskling! Jag är hemma!" och blir besviken när hunden inte svarade på tilltal idag heller.

Tecken nummer 3:
Hunden har ätit gräs igen, och har svårt att få ut det. Du tycker inte att det är vidare trevligt att hjälpa hunden på traven genom att dra lite i grässtråt, men du ser det som att ni backar upp varandra vad det än är.

Tecken nummer 4:
När du frågar om kostråd för viktnedgång/viktuppgång/muskelbygge blir du förvirrad när folk genast frågar vilket gym du tränar på. Vad menar de? Vadå gym? Tränar? Får hunden verkligen träna på ett gym?

Tecken nummer 5:
Folk frågar om du ska med på en riktig utekväll, och du dyker upp i robusta skor och kläder som andas, heltäckande sådana. Utrustad med extra långlina, boll- och kampleksak samt en vattenflaska undrar du varför alla andra har nätta skor, uppknäppta blusar och underdelar som inte alls håller för en ordentlig utekväll - inte i snårskogen.

Tecken nummer 6:
Du känner igen skador på händer. Du kan tala om ifall det är från nylon, läder eller plast och exakt vilket ryck som orsakat skadan. 

Tecken nummer 7:
Ibland, kanske någon gång i veckan, drömmer du om att folk lägger upp leverpastej på ett fat, att du jagar harar eller så ser du pinnar virvla förbi. Någon gång ibland blir du uppspelt för att du i drömmen går förbi en annan hund som verkar sugen på att umgås lite.

Tecken nummer 8:
Att se en tass, en svans eller en hundnos i ögonvrån är ett måste, annars snurrar du runt på fläcken och letar efter vad som saknas.

Tecken nummer 9:
Du berättar historier som börjar med "Ja, just det! Vet du vad Casper gjorde igårkväll när vi skulle ha fredagsmys?" och folk förväntar sig att höra hur den där namngivna figuren förstörde allt. Du avslutar meningen med att säga "Han lade sig i HUNDBÄDDEN istället för i soffan!".

Tecken nummer 10:
Du tittar åt din hund och tänker "Du och jag, gycklo, du och jag" och ser er lite som Emil och Alfred.
Den vanligaste synen för en hundnörd.


Reflektioner;

Skriv din tanke här:

Namn:
Är du är ofta?

E-postadress: (detta är obligatoriskt)

URL/Blogg/Hemsida:

Reflektion:

Trackback
RSS 2.0