En coca cola och en liten lurv.

Alfons som är här under dagarna har lite svårt att äta. Han äter nästan ingenting och är svårmutad som få. Igår så gav jag Casper ett märgben fyllt med färskfoder. För att hela givan skulle få plats hämtade jag ett ganska litet ben och pressade i det sista. Casper tuggar på det stora, och Alfons börjar lukta på det lilla. Casper vaktar inte mat mot Alfons, för han "vet" att Alfons inte äter ändå. Döm av vår förvåning när Alfons öppnar sitt lilla gap och plockar upp det där benet och bär iväg med. Efter en stund tittade jag till honom och då låg han i bädden och slickade ur det sista fodret ur benet. 

Han åt! Självmant! På annan tid än sin mattid, hallelujah!

Inte nog med det. Jag köpte mig en cola idag, och jag satt på balkongen och njöt av solen. Alfons kommer ut och vill också sola, och råkar välta colan. Det rinner ut lite på balkonggolvet och när jag ska torka upp det så står han och slickar i sig. Cola! Från balkonggolvet! 

Jag har bara en fråga. "Vem är du och vad har du gjort med Alfons?"Är du osäker på om du är en hundnörd? Jag ger dig lite klarhet i saken.

Jag har efter lite fundering insett att alla kanske inte förstår att de är hundnördar. Precis som att en del rökare inte förstår att cigarettrök faktiskt irriterar och luktar skit. (När till och med en fellow rökare påstår det så är det sant, så det så!) Jag ska hjälpa er osäkra själar till lite klarhet. Om du eller någon du känner passar in på något av följande tecken så passar du eller någon du känner med stor säkerhet in på andra tecken också. 

Tecken nummer 1:

Tanken "Vad ska jag äta idag?" åtföljs ofta av "Jag ska äta chili con carne, vad gott!" och sedan "...och hunden ska få 357,5 gram Vom og Hundemat".

Tecken nummer 2:
När du kommer hem så ropar du "Älskling! Jag är hemma!" och blir besviken när hunden inte svarade på tilltal idag heller.

Tecken nummer 3:
Hunden har ätit gräs igen, och har svårt att få ut det. Du tycker inte att det är vidare trevligt att hjälpa hunden på traven genom att dra lite i grässtråt, men du ser det som att ni backar upp varandra vad det än är.

Tecken nummer 4:
När du frågar om kostråd för viktnedgång/viktuppgång/muskelbygge blir du förvirrad när folk genast frågar vilket gym du tränar på. Vad menar de? Vadå gym? Tränar? Får hunden verkligen träna på ett gym?

Tecken nummer 5:
Folk frågar om du ska med på en riktig utekväll, och du dyker upp i robusta skor och kläder som andas, heltäckande sådana. Utrustad med extra långlina, boll- och kampleksak samt en vattenflaska undrar du varför alla andra har nätta skor, uppknäppta blusar och underdelar som inte alls håller för en ordentlig utekväll - inte i snårskogen.

Tecken nummer 6:
Du känner igen skador på händer. Du kan tala om ifall det är från nylon, läder eller plast och exakt vilket ryck som orsakat skadan. 

Tecken nummer 7:
Ibland, kanske någon gång i veckan, drömmer du om att folk lägger upp leverpastej på ett fat, att du jagar harar eller så ser du pinnar virvla förbi. Någon gång ibland blir du uppspelt för att du i drömmen går förbi en annan hund som verkar sugen på att umgås lite.

Tecken nummer 8:
Att se en tass, en svans eller en hundnos i ögonvrån är ett måste, annars snurrar du runt på fläcken och letar efter vad som saknas.

Tecken nummer 9:
Du berättar historier som börjar med "Ja, just det! Vet du vad Casper gjorde igårkväll när vi skulle ha fredagsmys?" och folk förväntar sig att höra hur den där namngivna figuren förstörde allt. Du avslutar meningen med att säga "Han lade sig i HUNDBÄDDEN istället för i soffan!".

Tecken nummer 10:
Du tittar åt din hund och tänker "Du och jag, gycklo, du och jag" och ser er lite som Emil och Alfred.
Den vanligaste synen för en hundnörd.


De 5 främsta tecknena på att du hänger med en hundnörd som råkar ha en "busig hund".

Tidigare idag läste jag en text om tecken som säger att du är tillsammans med en hästtjej. Själv kan jag ju lista de 5 främsta tecknena på att man hänger med en hundnörd som ägs av en busig hund. Ni får gärna fylla på med tecken, för ibland är det så tydligt att det inte kan missas. 

Tecken nummer 1:
Vi är lite som föräldrar, fast till relativt små varelser som har fyra ben. Nyblivna föräldrar frågar sig själva "Hm, är det där avföring?" medans hundnördar frågar sig själva "Hm, vad är det där i avföringen?". Vi står inte med påsen i handen och undersöker våra jyckars avföring för att vi njuter av det, utan för att vi undrar om det där kan vara resterna av den förpackade matlådan man inte lyckats finna (eller skon, för all del).

Tecken nummer 2:
Vi slänger oss med uttryck som "tömma plånboken" eller "bränna pengar" och ändå ser du oss aldrig uppklädda, skitfulla och smått bortgjorda en söndagsförmiddag på facebook. Det beror på att "bränna pengar" eller "tömma plånboken" mer eller mindre alltid betyder "åka till veterinären med en leksaksmätt hund" eller "köpa en ny jacka till hundkompisens kompis efter att hunden vält kompisen sju gånger så kompisen hamnade i en taggbuske och rev upp jackan" eftersom den "busiga" jycken blir för ivrig och bestämmer sig att det är amatörmässigt att bara tugga på leksakerna och så är det ju faktiskt jättehärligt med nya människor och de måste man leka med. Då spelar det ingen roll om man väger 10 kg eller 80 kg. 

Tecken nummer 3:
Du hör av dig till hundnörden och denne säger att den fikar med *insätt valfritt namn* och ni bestämmer er för att ses. Av någon anledning har hundnörden bara med sig en hund och inget sällskap. En hund som råkar heta samma sak som personen hundnörden fikade med. 

Tecken nummer 4:
När du kliver innanför hundnördens tröskel tänker du först "Men herregud, kan människan inte ens plocka undan lite när de får besök?" men efter ett par besök inser du att koppel, halsband, hundleksaker, klosaxar, tygstycken som visst ska sitta på hunden, matskålar och hundbäddar kan räknas som inredning. 

Tecken nummer 5:
Du tycker denna hundnörd är så oerhört atletisk, sportig och hurtig. Varje gång ni talas vid så antingen ska, är på eller har hundnörden tagit en promenad eller är och tränar.
Det finns också tecken som säger att någon du känner är på väg nedåt i spiralen av hundnörderi. Vanligtvis börjar det med en hund, och åtföljs av en liten besatthet av nödvändiga tillbehör till sagda hund. Det är när din bekanta ringer och frågar om du ska följa med på jackrean och ni hamnar på Arken Zoo som du kan börja se dig om efter lite mer avancerade tecken. När de mer avancerade tecknena infunnit sig är det tyvärr obotligt, och du får nog leva med att din bekanta har drabbats ganska hårt.
En skakig bild på den här hundnördens främsta sjukdomssymptom.

Nordman - Det sista du ser

När jag hör den här låten, då tänker jag på Casper. Den är ju så passande, även om jag genast också tänker på att vi måste ta tillvara på tiden då hans allergier och så vidare antagligen inte gör honom så gammal. Lyssna och njut, Nordman kan det här. 
Varför kan man inte sova när det är helt dött?

Jag ligger för första gången i sängen med laptopen, Casper tycker inte det är godkänt. Därför har hundkräket bestämt sig för att ligga i mitten av sängen, som ett fälgkors utbresande över hela fotändan. Det ger inte mycket plats för mina normalstora 38or. Casper envisas dessutom med att titt som tätt och hipp som happ att börja drömma och vifta med sina tassar, vilket resulterar i ett kittlande av sagda 38or. 

Det här kommer bli en lång natt.

God natt

Jag bara tittade in här för att berätta att Casper kravlade sig ur sin fåtölj och skakade sömnen ur pälsen. Jag bara tittade på honom och visste ju att han skulle gå in och lägga sig i sängen hos Baconmannen. Jag hörde hur hans små klor släpade emot golvet, hörde hur han lämnade vardagsrummet. Tänker inte mer på det, ägnar mig åt en studie av höns. Casper kom just tillbaka in hit. Han nästan skuttade fram, stolt som en tupp, med huvudet högt. Han stannade till, tittade på mig från ungefär 1,5 meters avstånd, gör lekinviter djupt nedhukad på frambenen, skjuter öronen framåt och ser så där lurig ut. Så jag lockar honom till mig, såklart. Jag vill pussa på hans brokiga lilla nos, jag vill dra djupa andetag i hans päls i pannan. Så jag bestämmer mig för att göra det. När jag är ungefär 4 cm från hans ansikte så upptäcker jag varför han är så glad och full i fan. Han har hämtat en kattbajs i lådan och lagt den i mitt knä. 


Tack. Mamma älskar dig med, Casper.Det fina med att ha ett obrytbart band till sin hund..

...är att han ligger nära i soffan. Han lutar sitt huvud över din arm, hans värme sipprar igenom tyget på din tröja. Du känner hans andning som om den vore dina egna andetag, du känner den bekanta och härliga doften av trött och ren hund. Han vänder på sig, det börjar bli för varmt. Han trycker nu istället rumpan emot dig, han vill fortfarande ligga nära. Så suckar han, en utdragen lång suck och du tänker "Ja, hjärtat, du och jag, baby, du och jag".

Då fiser han väldigt högt.

RSS 2.0