Saker jag funderar mycket på.

Ibland så fastnar jag på saker, när jag säger fastnar så menar jag verkligen fastnar. Jag funderar, analyserar, blir emotionell av olika slag och vill hitta en lösning på det jag upplever som ett problem. Just nu pågår det fullskaliga krig i den gråa klumpen som visst gör vem man är. Hjärnan alltså.

* Utseendehetsen
Jag var på stan en sväng med min bästa väns son. Han är femton år, och tack och lov har han mycket sunda tankar om kropp och utseende. Men jag blir så illa berörd när vi går genom H&M och går förbi två flickor någonstans i åldern 11-15, när de talar om hur stora bröst de måste ha. Konversationen som följde medans vi står och och väljer ut vad jag ska ha är bedrövlig, de resonerar som så att om deras nästa kille är tjock gör det inte så mycket om de har små bröst, men om deras kille är vältränad bör de genast äta en karta p-piller för att det ska få brösten att växa. Det sorgliga i det hela är att ingen av flickorna verkade vara singel (heter det så när man är typ elva?) men de måste ändå "göra mig sexig" för nästa pojkvän. 

Om storleken på brösten (och formen samt hudfärgspigment) har så stor relevans när man ska bli kär redan när man knappt hunnit tröttna på mensen undrar jag hur det kommer se ut senare. Och min största tanke går till flickorna om några år, när de antagligen är så nedbrutna av hetsen att självmordstankarna och mindrevärdskomplexen äter upp dem inifrån. 

* Feminism och genus
När man är feminist kan man inte vara en snäll, rättvis och glädjande sådan. En feminist måste dessutom rata att raka någonting på kroppen, får inte duscha och bör vara gift med någon som är ful (vem det nu är som bestämmer vem som faktiskt är ful och inte). Nej, gift får man inte vara för det är kvinnokränkande, men man ska vara ihop med någon som är ful - men helst en annan tjej. Alla vet ju att feminister är håriga, feta och hatar alla män. Alla!

Folk verkar ha väldigt svårt att förstå att feminism fungerar även åt andra hållet - att inte heller göra mannen till ett objekt, eller ett djur. Att det ska vara jämställt, att alla människor oavsett kön är lika mycket värda och har samma icke-befintliga objektstatus. Jag blir lika förbannad när Jack & Jones säljer herrkläder med en avklädd kvinna som spelar världens våp, som när Izabellaaah 19 år påstår att alla hennes killkompisar är sexgalna, okontrollerade grottmän. Det är dessa normer och mallar som förstör och försämrar både för kvinnan och mannen, men tyvärr drar kvinnan ändå det kortaste strået. Kvinna, stå upp för dig själv och sluta vara ett våp. Du man, sluta finna dig i att bli nedvärderad till ett okontrollerbart kåtdjur som våldtar om du inte får dig nå't hemma! 

* Facebook
F*n vad trött jag är på jobbiga statusuppdateringar. Nej, alla dina 4366 "vänner" vill inte veta hur din nyföddas avföring var i förmiddags och efter lunch. Nej, vi allihopa struntar fullständigt i att du älskar din pojkvän mest av allt i hela världen <3<3<3<3<3<3, då du för två veckor sedan grät över hur elak han är emot dig hela tiden. 

Och för f*n, sluta vara så själsligt smärtsammade. Sluta lägga upp en kass citering ur en lika kass låt och låtsas om som om det var du som kom på det briljanta. Det gör mig bitter. Och! Har du mig i din vänlista får du fasiken hälsa på stan också. 
(Nu är det väl ingen i min vänlista som sett mig och inte hälsat, tror jag, meen.. Ni vet vad jag menar)
I natt är jag måhända lite bitter och tycker inte alls om Facebook. 

Så. Vad funderar ni mycket på?

Reflektioner;

Skriv din tanke här:

Namn:
Är du är ofta?

E-postadress: (detta är obligatoriskt)

URL/Blogg/Hemsida:

Reflektion:

Trackback
RSS 2.0