En sorglig omplaceringsannons..

Jag som aldrig trodde jag skulle "omplacera" en av "mina" hundar. Men nu gör jag det.

Aki är en härlig hanhund. Han är sju år gammal och en blandning av schäfer och dobbermann. Aki är inte kastrerad och blir helt fel i lilla hjärnan när det finns en löptik i närheten. Aki är trevlig, energisk, arbetsvillig och mycket tillgiven MEN han är väldigt, väldigt stressad. Aki behöver byta hem eftersom att det här håller inte längre.

Jag har slitit för att "få ordning på" Aki när jag har passat honom, och jag har under en helg lyckats få honom att kunna fokusera lite, lite. Detta raserade när ägaren kom hem. Jag har tjatat och gnatat och tipsat och visat och rest och fart och  pillat och trixat men det går helt enkelt inte. Ägaren själv mår så pass dåligt att han inte kan rå om Aki.

Aki måste få stressa av, jobba ur sig på rätt sätt och vara sig själv. Han är uppvuxen med både barn och smådjur, men hundar fungerar inte i dagsläget då han är alldeles för stressad och blir då extremt osäker. Barn är ingen god idé just nu, då han stressar upp sig över dem också och gärna vaktar dem mot alla hot så som balkongdörrar, gäster i dörren eller varför inte deras mattallrikar?

Aki har aldrig varit hos veterinären, men detta garanterar inte att han är frisk. Om ingen kraftansträngning görs mot hans stress så kommer han dock bli sjuk. Aki är inte gratis, han kostar 1500-2000 som ska gå till veterinärundersökning för att fastställa god hälsa (eller upptäcka motsatsen). Hör av dig om du har frågor, intresse, efterfrågar bilder eller dylikt.

nikitabloggen@hotmail.com
nikitathywoman@hotmail.com

Vi hörs..

Reflektioner;

Skriv din tanke här:

Namn:
Är du är ofta?

E-postadress: (detta är obligatoriskt)

URL/Blogg/Hemsida:

Reflektion:

Trackback
RSS 2.0