Resan med Casper, del2

Del1 finns här...

Resan med Casper fortsätter. Han äter sitt färskfoder men inget blir bättre i hans hud. Det var en dag i början av sommaren när han låg på balkongen och solade sig. Helt plötsligt flyger han upp som stucken av en geting och verkar inte vara bekväm med situationen, men varken bett eller stick går att finna. Någon vecka senare upptäcker jag en liten plupp, en utbuktning där huden ser ut att "spricka upp" och insåg att han visst blev stucken av en geting. Men är det inte lite lång reaktionstid?

Och jo, det var det minsann. När vi någon vecka senare var hos veterinären pga hälta och sagda getingstick konstaterade hon att det var en godartad tumör. Jag förklarade att han blivit stucken av en geting där och sedan rivit upp sårbölden två gånger, men hon tittade på mig som om jag vore tokig och sade med eftertryck "Ja, jo.. Han kan ha blivit stucken av en geting på tumören, men getingsticket borde vara borta vid det här laget". Nu trodde jag till hundra procent att min älskade lilla skitbull skulle dö en plågsam död i tumörsjukan. Så blev inte fallet. Tumören föll av efter ett par veckor men då började jag se som variga prickar över hela magen och snoppen på honom. Dessa utslag luktade starkt av järn men verkade inte besvära honom de minsta. När han sedan fick hudförädringar upp på bröstet for vi in till veterinären igen. Vi fick ett schampoo att bada honom i men utslagen kom tillbaka i samma veva som Casper började hosta och dra inåtvända nysningar.

I början av september i år blev Casper behandlad för noskvalster. Vi hade fart till veterinären igen då han en morgon hade så mycket snor i nosen att han knappt kunde andas. Han hade dessutom under natten kliat upp sin ena näsborre så halva nosen var bara ett sår. Jag var, en än gång, helt säker på att min hund skulle avlida.
Måns Röken, på Djurdoktorn i Linköping, är en oerhört god veterinär. Han är saklig och proffsig, men inger ett starkt lugn hos mig. Ska ni gå till veterinären i Linköping, gå till Måns Röken eller Sven Ödman på Djurdoktorn! Måns förklarade för mig att dessa utslag som också kommit tillbaka är hudinfektioner. Noskvalstrena reagerade han antagligen så himla stort på eftersom det fanns med en allergibild så tog vi ett blodprov samtidigt. Måns sade att det skulle inte förvåna honom ifall det var just kvalster som Casper var allergisk emot.

Vi fick fullständiga provsvar för några veckor sedan. Casper är allergiker ut i fingerspetsarna. Han reagerar hårdast mot förrådskvalster och husdammskvalster. Hyposensibilisering påbörjas nästa vecka, och det ska bli intressant. Hyposensibilisering innebär att man injicerar hunden med små, små beståndsdelar av allergenet för att immunförsvaret själv ska lappa ihop sig. Vi får se hur det går!

Vad är det värsta sjuk din hund har varit?

Reflektioner;
Postat av: LL

Stackars Casper :(

Rocky är också allergisk, dock vet jag inte mot vad. Vi tog en del prover som alla visade negativt, nästa steg var biopsi. Bytte foder ännu en gång och problemen försvann.

Har ingen aning om vad det är i tarmen som inte stämmer, men så länge han fungerar på nuvarande foder får det vara vad det vill.

Jobbigt med allergier för det stannar ju aldrig där.. Alltid konsekvenser och medicineringar och varenda gång kan man spåra tillbaka det till allergin. Så är det iaf i vårt fall.

Håller tummarna för Casper och att ni får ordning på problemet så han kan vara glad och problemfri hund!

2011-10-29 @ 10:56:59
Hemsida/blogg: http://confessionsofalunatic.blogg.se/
Postat av: Nikita i egen hög person!

Det där är en jäkla resa. Grattis till att ni inte behövde testa flera olika sorters skitdyra foder först. Det är ganska ovanligt att hundar är just födoallergiker har jag för mig.Hur yttrar sig Rockys problem? Har du provat spannmålsfritt om det är magen som krånglar?

Kram och ahvoff!

2011-10-29 @ 20:33:41
Hemsida/blogg: http://byrackor.blogg.se/
Postat av: LL

Fodret jag har nu innehåller varken nötkött, mjölkprodukter eller vete. Dock är det annan spannmålskälla men det funkar bra. Så nu vågar jag aldrig mer byta haha!Han blev ofta lös i magen och väldigt gasig, utslag i ljumskarna och gegg i ögonen. Om han fick kraftig reaktion så brukade han få öroninfektion också.

Nu har vi nästan inga såna problem längre, enda som krånglar nu är att han har jobbigt i fällperioderna och kliar sig mkt och jag ger mig 17 på att detta också hänger samman med magen. I princip alla veterinärbesök vi gjort hänger på ett eller annat sätt ihop med magen. Känns som att Caspers problem är mer utbredda än Rockys, stackarn :(

Håller både tummar och tassar för att behandlingen tar fart så att du kan se positiva resultat framöver!!

Kram2011-10-30 @ 16:26:30
Hemsida/blogg: http://confessionsofalunatic.blogg.se/
Postat av: Nikita Svarar;

Det var precis så det såg ut med Casper också, fram tills vi bytte till färsk. Casper kan inte äta spannmål, han blir precis så som du beskriver. Det var i fällperioderna jag också tyckte att Casper hade det så jobbigt, men det är ju inte det det beror på. På onsdag smäller det, första injiceringen sker!Kram & ahvoff!

2011-10-31 @ 14:28:18
Hemsida/blogg: http://byrackor.blogg.se/
Postat av: LL

Idag är det onsdag, så jag hoppas att det gick bra idag! Håller tummar och tassar :D

2011-11-02 @ 11:51:14
Hemsida/blogg: http://confessionsofalunatic.blogg.se/
Postat av: Nikita

Uppdatering kommer senare, nu ska jag fortsätta vara nervös en stund till! :)

2011-11-02 @ 12:50:25
Hemsida/blogg: http://byrackor.blogg.se/

Skriv din tanke här:

Namn:
Är du är ofta?

E-postadress: (detta är obligatoriskt)

URL/Blogg/Hemsida:

Reflektion:

Trackback
RSS 2.0