Miss i nassen som Morsan brukar säga.

Här sitter jag, mitt i mörka natten, och funderar över ASTens RAS. Allt började bra, men sedan rynkades mina ögonbryn och huvudet åkte på sned när jag såg "/../Dock är HD inget problem inom rasen. Mellan 1974-2003 är det endast 1896 Amstaffar som blivit HD röntgade i USA, av dem är det 24.9% som har HD. Frekvensen är så vitt man vet likartad i Sverige, värt att notera är att antalet svåra dysplaster är lågt. Se tabell nedan./../".

Vad innebär detta? Att ASTen inte har problem gällande HD-statusar?

Sedan läser jag vidare. "/../Rasstandarden beskriver dem som positiva, läraktiga, nyfikna och vänliga individer med ett jämnt och stabilt temperament. Vi har inte sett några större avvikelser från Rasstandarden, dock har vi på senare tid noterat enstaka individer som varit skygga vid exteriörbedömning. Skygga och rädda Amstaffar är mycket otypiska och absolut inte önskvärda/../"

Jag ljuger när jag säger att det inte suger till i AST-tarmen. Jag vill så gärna ha en tilltalande hane, med härligt driv som utstrålar nyfikenhet, glädje och finurlighet! Hundarna som beskrivs ovanför är en av mina favoritraser.

Brukar ni läsa RAS för era raser? Vad finner ni för funderingar över dem?

Mellan 1974-2003 är det endast 1896
Amstaffar som blivit HD röntgade i USA, av dem är det 24.9% som har HD.
Frekvensen är så vitt man vet likartad i Sverige, värt att notera är att antalet
svåra dysplaster är lågt. Se tabell nedan.
AST - American Staffordshire Terrier
RAS - Rasspecifik AvelStrategi

Reflektioner;
Postat av: Kia | Hundliv & Bloggdesign

Jag går alltid in på rasklubbarnas hemsida och läser RAS och standarden så fort jag blir minsta intresserad av en ras. Blir ganska många, ganska ofta. :P

2011-10-28 @ 07:36:31
Hemsida/blogg: http://kiapalmang.com
Postat av: Nikita i egen hög person!

Kia, I feel you! Dock har jag precis börjat utforska RAS och SKK-världen.. :) Det kommer ta många timmar av min "fritid" ;)

2011-10-29 @ 20:34:31
Hemsida/blogg: http://byrackor.blogg.se/

Skriv din tanke här:

Namn:
Är du är ofta?

E-postadress: (detta är obligatoriskt)

URL/Blogg/Hemsida:

Reflektion:

Trackback
RSS 2.0